Νιώθεις εξαντλημένος μετά το Σαββατοκύριακο; Τα λάθη που κάνεις και καταστρέφουν όλη την υπόλοιπη εβδομάδα

Να γιατί πρέπει να βάζεις ξυπνητήρι και το Σ.Κ.

Μέχρι να έρθει το Σαββατοκύριακο όλοι είμαστε εξαντλημένοι από τις καθημερινές υποχρεώσεις. Το μόνο που αποζητάμε είναι μερικές ημέρες χαλάρωσης στις οποίες θα καταφέρουμε να ξεκουραστούμε, να κοιμηθούμε και να ανακτήσουμε την κοινωνικότητά μας. Τι συμβαίνει όμως όταν φτάνει η Δευτέρα και νιώθεις ακόμα κουρασμένος; Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις το Σαββατοκύριακο και καταστρέφουν την εβδομάδα σου.

Τα λάθη που κάνεις το Σαββατοκύριακο και καταστρέφουν την εβδομάδα σου

Κοιμάσαι πολύ αργά

Κανείς δεν θέλει να ξυπνάει νωρίς το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι οι μεγάλες διαφορές στις ώρες ύπνου και αφύπνισης μπορεί να έχουν άσχημα αποτελέσματα για την συνολική υγεία του ατόμου. Το να διατηρείς ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι ενώ παράλληλα θα έχεις ξεκουραστεί αρκετά. Το να σηκώνεσαι περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα βοηθά στην ρύθμιση του ρολογιού του σώματος και έτσι δεν θα νυστάζεις κατά την διάρκεια της ημέρας.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βάζεις ξυπνητήρι και το Σαββατοκύριακο

Δεν ενυδατώνεσαι

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική ειδικά για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Ο καφές δεν θα πρέπει να είναι το πρώτο υγρό που βάζεις στον οργανισμό σου. Ένα ποτήρι νερό είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου και είναι απαραίτητο ιδιαίτερα έπειτα από μια νύχτα κατά την οποία έχεις καταναλώσει αλκοόλ.

Αποσυνδέεσαι από κάθε ευθύνη

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη υποχρεώσεις. Γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο επιθυμούμε να μην κάνουμε τίποτα που “πρέπει” αλλά μόνο όσα θέλουμε. Αυτό όμως είναι σύμφωνα με έρευνες ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε. Το να διατηρούμε μια ρουτίνα με μικρές υποχρεώσεις και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε πιο εύκολα στην απαιτητική εβδομάδα που θα ακολουθήσει. Οι δουλειές του σπιτιού είναι μια καλή λύση για να διατηρήσεις τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Δεν προετοιμάζεσαι για την εβδομάδα που έρχεται

Η ξεκούραση είναι πολύ σημαντική αλλά το Σαββατοκύριακό σου μπορεί να είναι μια χαμένη ευκαιρία να προετοιμάσεις την εβδομάδα που έρχεται εάν δεν αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου. Μπορείς να κάνεις πολύ απλά πράγματα, όπως να σκεφτείς τι θες να μαγειρέψεις μέσα στην εβδομάδα ή να οργανώσεις τις υποχρεώσεις σου στην ατζέντα σου.

Το λάθος που κάνεις κάθε Σαββατοκύριακο και καταστρέφει τη Δευτέρα σου!

Δεν βγαίνεις από το σπίτι

Μπορεί το μόνο πλάνο που έχεις για το Σ.Κ. σου να είναι ο καναπές σου. Αυτή η συνήθεια όμως δεν θα σε ωφελήσει πραγματικά όσο κουρασμένος και να είσαι. Οι ειδικοί σε παροτρύνουν να βγεις έξω έστω και για λίγο. Το να περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Η έκθεση στο πρωινό φως σε αναζωογονεί και σου δίνει ενέργεια ιδανική για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Μην αμελείς μια βόλτα στην φύση και τον καθαρό αέρα αλλά και κάθε είδους εξωτερική δραστηριότητα που σου αρέσει.

ipop.gr

Σχετικά